Μείωση των ανέργων στη Γαλλία το Οκτώβριο

Σταθερή σε ποσοστιαία μεταβολή (9%) διαμορφώθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο στη Γαλλία, αν και σε απόλυτους αριθμούς αυξήθηκαν κατά 6.000 οι θέσεις εργασίας, στοιχείο που συνέβη για δεύτερη φορά το τελευταίο έτος και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές.

Μείωση των ανέργων στη Γαλλία το Οκτώβριο
Κατά 6.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στην δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, Γαλλία, αφού περισσότερες εταιρίες κυρίως λιανικής πώλησης προσέλαβαν εργαζομένους.

Ο Οκτώβριος αποτέλεσε το δεύτερο μήνα όπου πραγματοποιείται ανάλογη πτώση για το τρέχον έτος, αν και αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9% για πέμπτο συνεχή μήνα.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η παραπάνω ενίσχυση της απασχόλησης οφείλεται τόσο στις εταιρίες λιανικής όσο και στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες, που με τη σειρά τους προσλαμβάνουν προσωπικό ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση όπου δημιουργούν οι περικοπές της φορολογίας.

Εξάλλου, αναλυτές της JP Morgan υποστηρίζουν πως η αντίσταση στα αρνητικά μακροοικονομικά νέα που παρουσιάζει η ανεργία στη Γαλλία αποτελεί θετικό σημάδι, αν και επισημαίνουν με έμφαση πως ο μεταποιητικός τομέας προχωρά σε μειώσεις εργασίας (γ΄ τρίμηνο), στοιχείο καθόλου εφησυχαστικό.

Σημειώνεται πως αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν αύξηση των ανέργων για τον Οκτώβριο κατά 10.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v