Αγγλία: Κρατική παρέμβαση θα σώσει πυρηνική μονάδα

Την άδειά της για παροχή ενίσχυσης ύψους 899+ 276 εκατ. αγγλικών λιρών από το βρετανικό δημόσιο προς την πυρηνική ενεργειακή, British Energy PLC έδωσε τελικά η Κομισιόν. Η αγγλική εταιρία περιήλθε σε δυσμενή θέση από τη μείωση τιμολογίων και από τεχνικές βλάβες.

Αγγλία: Κρατική παρέμβαση θα σώσει πυρηνική μονάδα
”Πράσινο φως” για τη διάσωση της βρετανικής πυρηνικής μονάδας παραγωγής ενέργειας, British Energy PLC, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η παραγωγός του 1/6 της συνολικής παραγωγής ρεύματος στη Μ. Βρετανία, ”χτυπήθηκε” πρόσφατα από την μείωση των τιμολογίων, αλλά και από τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο δίκτυό της.

Η προβληματική εταιρία ζήτησε πρόσφατα τη βοήθεια της κυβέρνησης, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της προς τη χρεοκοπία, ενώ, όπως ανακοίνωσε αναζητά ”οριστικές λύσεις για τα προβλήματά της”.

Μετά την έγκριση του αιτήματος, το Λονδίνο μπορεί να παραχωρήσει στην εταιρία δάνειο ύψους 899 εκατ. αγγλικών λιρών, ενώ εγκρίθηκε και επιπλέον κονδύλιο ύψους 276 εκατ. λιρών για ”ανεξακρίβωτα απρόοπτα”, χωρίς να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v