Τόνωση από εταιρικά νέα για ευρωαγορές

Ανοδικό κλίμα επικρατεί στις κυριότερες ευρωαγορές, παρά τα νέα από τις εταιρίες λιανικής που δίνουν τόνο ανησυχίας για τις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις τους. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές των France Telecom, Deutsche Telekom και Dixon’s.

Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την εβδομάδα που, από πολλούς, εκτιμάται ως μία από τις σημαντικότερες του έτους για την περαιτέρω πορεία των χρηματιστηρίων.

Τον τόνο σήμερα, εκτός από τη Wall Street αναμένεται να δώσουν οι εταιρίες λιανικής, μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική αλυσίδα KarstadtQuelle.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη της τάξης του 2,14%, (στις 3.391 μονάδες) ακολουθώντας καταρχάς την τάση που δίνει η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά την απόφαση της γερμανικής εταιρίας να διαθέσει 120 εκατ. μετοχές της θυγατρικής της, T- online.

Εξάλλου, ως καθοριστική για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται η επίδραση της KarstadtQuelle. Η ως άνω εταιρία δημοσιοποίησε στοιχεία, βάσει των οποίων, το πρώτο Σάββατο της αγοραστικής περιόδου των Χριστουγέννων καταγράφηκαν σημαντικά λιγότερες πωλήσεις έναντι της ίδιας ημέρας, πέρσι.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει ποσοστιαία διακύμανση κατά +0,22%, στις 4.178 μονάδες, με τη μετοχή της Dixon’s να παραμένει στο προσκήνιο, καθώς η Moody’s ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να περικόψει το rating για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της εταιρίας.

Ανοδικά και το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να κερδίζει 0,21%, στις 3.333 μονάδες. Η προσοχή είναι στραμμένη στη σημερινή πορεία της France Telecom, που ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μη διανείμει τελικά μέρισμα για το 2002, σε μια προσπάθεια να περικόψει το υπέρογκο χρέος της, αλλά και της BAE, η οποία φέρεται να έλαβε παραγγελία στρατιωτικού υλικού από τον αμερικανικό στρατό, ύψους 600 εκατ. λιρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v