Ωθηση από Deutsche Telekom σε DAX

Θετικά οδηγούν τις ευρωαγορές κλαδικές επιδόσεις, εταιρικά νέα, αλλά και τα futures στη Wall, που δείχνουν άνοδο. Σημαντικά κέρδη για DAX από Deutsche Telekom, για τον FTSE 100 από τις τηλεπικοινωνίες, ενώ ώθηση δίνει στον CAC 40 η επίδοση της Credit Lyonnais.

Θετικά επιδρούν στις ευρωαγορές τα ανοδικά futures της Wall Street ενώ επιμέρους εταιρικά και κλαδικά νέα χαρίζουν κέρδη σε FTSE 100, CAC 40 και DAX.

Άνοδος αναμένεται στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, καθώς τα μακροοικονομικά νέα από πωλήσεις αυτοκινήτων και δείκτη ISM αναμένονται θετικότερα των προηγούμενων ανακοινώσεων, ενώ αυτά από τις κατασκευαστικές δαπάνες, χειρότερα.

Ανοδικά κατά 0,97% κινείται το Λονδίνο, στις 4.209 μονάδες, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να δίνει την ανοδική τάση, ενώ αντίθετα αρνητική είναι η επίδοση των πετρελαϊκών εταιριών, ως αποτέλεσμα των δυσμενών εκτιμήσεων της Morgan Stanley για το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου.

Στο 3,94% και τις 3.451 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να κερδίζει περίπου 8%, μετά την είδηση περί πώλησης μεριδίου της στην T- online. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι τίτλοι των HVB και Commerzbank, καθώς οι φήμες για επικείμενη συγχώνευσή τους δεν κοπάζουν, παρά τις διαψεύσεις. Για διάσπαση του επιπέδου των 4.100 μονάδων κάνουν τώρα λόγο οι αναλυτές.

Κέρδη κατά 1,30% και για τον CAC 40 στο Παρίσι (στις 3.369 μονάδες), με τη μετοχή της Credit Lyonnais να κερδίζει 3,6% μετά την είδηση ότι η ανταγωνίστριά της BNP Paribas, θα προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού της στην τράπεζα κατά 5,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v