ΗΠΑ: Κατώτερος των προσδοκιών ο ISM το Νοέμβριο

Στο 49,2 διαμορφώθηκε ο δείκτης ISM (μεταποιητικής δραστηριότητας) το Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένοντας κάτω από το 50, στοιχείο που υποδηλώνει επιβράδυνση, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στο 51. Αντίθετα, οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν απροσδόκητα κατά 0,3% τον Οκτώβριο.

ΗΠΑ: Κατώτερος των προσδοκιών ο ISM το Νοέμβριο
Μικτά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σχετικά με την αμερικανική οικονομία, και κάνουν λόγο για άνοδο του δείκτη ISM (μεταποιητικής δραστηριότητας) στο 49,2 έναντι εκτιμήσεων για 51. Απροσδόκητη άνοδο κατά 0,3% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης ISM για τη μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε άνοδο στο 49,2 το Νοέμβριο, σε σχέση με το 48,5 του προηγούμενου μήνα. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση στο 51. Το γεγονός και μόνο ότι ο δείκτης παραμένει κάτω από το 50, υποδηλώνει επιβράδυνση.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη ικανή ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών ώστε να ενισχυθεί και η επιχειρηματική δραστηριότητα, προσθέτοντας μάλιστα ότι έως ότου αρχίσει να διαμορφώνεται μια ικανοποιητική ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών, θα παρατηρείται συγκράτηση στην παραγωγή και τις προσλήψεις.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα ύστερα από την κατά 0,6% αύξηση του Σεπτεμβρίου. Σημείο κλειδί στην άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η άνοδος στις κατασκευές κατοικιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v