Η Barclay’s ”κοκκινίζει” τις ευρωαγορές (update)

Σε αρνητικό μετετράπη το πρόσημο των ευρωαγορών, καθώς οι ανακοινώσεις της Barclay’s για αποτελέσματα έτους στο χαμηλότερο επίπεδο των προβλέψεων παρασύρουν τον χρηματοοικονομικό κλάδο χαμηλότερα. Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Axa, Royal Bank of Scotland και Commerzbank.

Με πτωτικές τάσεις κινούνται στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το κλίμα επηρεάζει η ανακοίνωση της Barclay’s αναφορικά με μελλονττικά της αποτελέσματα.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι μετοχές εταιριών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, αφού η Merrill Lynch ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της, σύμφωνα με τις οποίες οι πωλήσεις κινητών της Nokia θα σημειώσουν σημαντική άνοδο, όπως και οι τεχνολογικές μετοχές, ως αποτελέσμα των θετικών ανακοινώσεων από την Texas Instruments.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης διαμορφώνεται στο -1,00 και τις 4.112 μονάδες, με τη μετοχή της Barclay’s να καταγράφει υποχώρηση, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, τα κέρδη έτους είναι πολύ πιθανό να διαμορφωθούν στο κατώτατο σημείο των εκτιμήσεων.

Στο Παρίσι, ο δείκτης που στο άνοιγμα ακολουθησε τον τίτλο της STMicroelectronics, έχει τώρα γυρίσει πτωτικά, δεχόμενος πιέσεις από τον χρηματοοιονομικό κλάδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της Axa. Εξάλλου, πιέσεις αναμένεται να δεχτεί στην πορεία της συνεδρίασης η μετοχή της Vivendi, καθώς στην τελική τους ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αύξηση του μεριδίου της στην Cegetel. Στο -0,95% και τις 3.360 μονάδες κινείται τώρα ο CAC 40.

Απώλειες κατά 0,59% εμφανίζει και ο DAX στις 3.360 μονάδες, με τη μετοχή της Commerzbank να υφίσταται τις συνέπειες της υποβάθμισής από τη Merrill Lynch σε ”neutral” από ”sell”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v