Ευρεία αναδιάρθρωση ετοιμάζει η France Telecom

Ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ετοιμάζεται να καθιερώσει η France Telecom με τη στήριξη της γαλλικής κυβέρνησης, περιλαμβάνει την απαξίωση τμημάτων του ενεργητικού της εταιρίας, την καταβολή μερίσματος, τη μείωση των δαπανών καθώς και το ”πάγωμα” των προσλήψεων.

Ευρεία αναδιάρθρωση ετοιμάζει η France Telecom
Με τις κυβερνητικές ”ευλογίες” η France Telecom απαξιώνει τμήματα του ενεργητικού της, ”παγώνει” τις προσλήψεις, μειώνει τις δαπάνες, ως μέρος του ευρύ προγράμματος αναδιάρθρωσης που ανέλαβε να καθιερώσει.

Η γαλλική κυβέρνηση θα παράσχει στην πρώην γαλλική μονοπωλιακή δάνειο ύψους 9 δισ. ευρώ, ενώ η France Telecom προετοιμάζεται για την αύξηση κεφαλαίου ύψους 15 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Μπρούνο Τζάνετ.

Το χρέος της France Telecom τετραπλασιάστηκε στη διάρκεια της διεύρυνσης των 100 δισ. ευρώ της οποίας ηγήθηκε ο πρώην CEO της εταιρίας, Μισέλ Μπον. Ο ίδιος περιορίστηκε στο να χρησιμοποιεί μετοχές προκειμένου να χρηματοδοτεί τις εξαγορές, έτσι ώστε το κυβερνητικό μερίδιο να παρέμεινε πάνω από το 50%.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το στοιχείο αυτό οφείλεται εν μέρει για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η France Telecom, ενώ εμφανίστηκε έτοιμη να παραδώσει τον έλεγχο.

Ύστερα από μια πεντάωρη συνομιλία του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας με το συμβούλιο της France Telecom, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των αποτυχημένων επενδύσεων στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας και η κακή διαχείριση ευθύνονται για τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρία.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο νέος CEO, Τιερύ Μπρετόν, θα πρέπει να κερδίσει την υποστήριξη των εργαζομένων της France Telecom και να δώσει ώθηση στη μετοχή, η οποία έχει υποχωρήσει κατά 64% από την έναρξη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v