Μικτή η εικόνα για τις ευρωαγορές

Τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν το δυσμενές κλίμα σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ θετική ήταν η επίδρασή τους στο γερμανικό χρηματιστήριο. Πιέσεις άσκησαν στον τεχνολογικό κλάδο οι υποβαθμίσεις του τομέα στη Wall, αλλά και το πτωτικό άνοιγμα του Nasdaq.

Με μικτές τάσεις κινήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού τα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία δεν φαίνεται να είχαν θετική επίδραση σε Λονδίνο και Παρίσι, ενώ τόνωσαν το ηθικό των επενδυτών στη Φρανκφούρτη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στο -0,66% και τις 4.048 μονάδες, με τον κλάδο των τραπεζών να δίνει σε όλη τη συνεδρίαση τον τόνο, μετά την είδηση ότι η Lloyd’s TBS σκοπεύει να καταγράψει προβλέψεις για επισφαλής απαιτήσεις ύψους 165 εκατ. αγγλικών λιρών.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,70%, στις 3.199 μονάδες, μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street και τις ρευστοποιήσεις κερδών που καταγράφηκαν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Απώλειες 3,9% για τη μετοχή της France Telecom, ενόψει της γ.σ. με αντικείμενο την στρατηγική μείωσης χρέους.



Αντίθετη είναι μέχρι αυτή την ώρα η εικόνα στη Φρανκφούρτη, αφού η ανακοίνωση του αμερικανικού δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών τονώνει το ηθικό των επενδυτών. Ωστόσο, διάρκεια φαίνεται να έχουν οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, γεγονός που κατά την εκτίμηση αναλυτών ”δεν θα επιτρέψει τίποτα περισσότερο στον DAX, παρά μια πλαγιο-ανοδική κίνηση έως το τέλος της συνεδρίασης”.

Θετική η επιρροή και του τίτλου της BMW, μετά τα στοιχεία που τη θέλουν να αυξάνει το μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ. Στο +1,06% και τις 3.315 μονάδες βρίσκεται τώρα ο γερμανικός δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v