Γερμανία: Υπερέβησαν τις εκτιμήσεις οι άνεργοι

Υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν η αύξηση του αριθμού των ανέργων στη Γερμανία το Νοέμβριο, δίνοντας ακόμη μια ένδειξη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί.

Γερμανία: Υπερέβησαν τις εκτιμήσεις οι άνεργοι
Κατά 35.000 αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Γερμανία το Νοέμβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 16.000, αποτελώντας μια περαιτέρω ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η αύξηση ανήλθε στις 35.000 έναντι των προβλέψεων για αύξηση κατά 16.000. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν μάλιστα ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές θέσεων καθώς η μείωση του κόστους εμφανίζεται ως η μόνη διέξοδος.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό της τάξης του 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους, εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια των εργασιών τους. Παράλληλα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των 10 μηνών.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, το στέλεχος της Bundesbank, Χανς-Χέλμουτ Κολτς, σχολίασε ότι η Γερμανία ίσως ”πέσει” ξανά σε ύφεση για δεύτερη φορά σε ισάριθμα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v