ΗΠΑ: Τα 2/5 της αγοράς αυτοκινήτων σε ξένους

Ενισχύεται το μερίδιο αγοράς των ευρωπαϊκών και ασιατικών εταιριών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με τον Νοέμβριο να αποτελεί τον πρώτο μήνα όπου κατέκτησαν τα 2/5 της αγοράς στη διάρκεια των τελευταίων 15, με τις πωλήσεις των Honda και BMW να ξεχωρίζουν.

ΗΠΑ: Τα 2/5 της αγοράς αυτοκινήτων σε ξένους
Ενισχύουν το μερίδιό τους στην αμερικανική αγορά αυτοκινήτων οι ασιατικές και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού οι Αμερικανοί καταναλωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να καταβάλουν υψηλότερο αντίτιμο έναντι πλεονεκτημάτων όπως η αξιοπιστία και η μεταπωλητική αξία.

Για πρώτη φορά σε διάστημα 15 μηνών οι ασιατικές και οι ευρωπαϊκές εταιρίες αυτοκινήτων ελέγχουν τα 2/5 της αγοράς στις ΗΠΑ, ενώ το μερίδιο αγοράς εταιριών όπως η Ford και άλλων επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Ντιτρόιτ έπεσε στο 59%, με τις συνολικές πωλήσεις στις ΗΠΑ να μειώνονται κατά 13% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα που θα φανερώσει τις τάσεις και τα μοντέλα που θα ”πρωταγωνιστήσουν”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μερίδιο αγοράς των ιαπωνικών οχημάτων στις ΗΠΑ το ενδεκάμηνο του τρέχοντος έτους, έχει διαμορφωθεί στο 31,6%, ενώ από τις ευρωπαϊκές εταιρίες η BMW αποτελεί την πιο δημοφιλή εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v