Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Πίεση άσκησαν σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη κλαδικά νέα, αλλά και το άνοιγμα της Wall Street. Τάσεις αυτονόμησης εμφάνισε το Χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη να κλείνει στο ”πράσινο”.

Μικτά ήταν τα πρόσημα κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής για τις ευρωαγορές, με το ”δύσθυμο” άνοιγμα της Wall να πιέζει μαζί με κλαδικά νέα Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,47% στις 4.013 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζικών και ασφαλιστικών εταιριών να περνούν ”δύσκολη ημέρα” και με τον κλάδο των πετρελαϊκών να ακολουθεί.

Με θετικό πρόσημο (+0,88%) έκλεισε ο CAC 40 επιδεικνύοντας τάσεις ανεξαρτητοποίησης, στις 3.188 μονάδες, με τη σημαντικότερη είδηση της συνεδρίασης, αυτή που έκανε λόγο για αύξηση του ποσοστού της Credit Agricole στην Credit Lyonnais να οδηγεί τη μετοχή της πρώτης χαμηλότερα κατά περίπου 6%.

Στο -0,99% και τις 3.194 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, με τους επενδυτές να βλέπουν μικρή την πιθανότητα ενός ράλι μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού, όπως επισημαίνουν, ο δείκτης έχει καλύψει το 30% από το χαμηλό του Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v