”Παίρνουν τα λεφτά και τρέχουν” στο DAX!

Αρνητικό πρόσημο ”χάρισαν” στις ευρωαγορές οι ασυνήθιστης έντασης ρευστοποιήσεις σε DAX και CAC, οι οποίες παραμέρισαν τις όποιες θετικές επιδράσεις από τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Παρόμοιο το σκηνικό και στο Λονδίνο, που επηρεάστηκε αρνητικά από την πτωτική πορεία της Wall.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κατεγράφησαν απρόσμενες και σημαντικές ρευστοποιήσεις κερδών, παρά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια στο 2,75% και αυτή της Bank of England να τα αφήσει αμετάβλητα στο 4%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε την ημέρα χαμηλότερα κατά 0,40%, στις 4.032 μονάδες, καθώς, όπως αναφέρουν βρετανοί αναλυτές, η πτωτική πορεία της Wall Street επισκίασε τις όποιες θετικές επιδράσεις μπορεί να είχαν οι ανακοινώσεις των BoE και ΕΚΤ.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες της τάξης του 1,31%, στις 3.158 μονάδες, με μεγάλη μερίδα επενδυτών να κατοχυρώνουν τα πρόσφατα κέρδη τους, χωρίς η άνοδος κατά 17% της France Telecom, λόγω της επικείμενης κρατικής ενίσχυσης ύψους 9 δισ. ευρώ, να κατορθώνει να αντιστρέψει το κλίμα. Πτώση κατέγραψε ο τίτλος της EADS (6,6%), λόγω της είδησης για περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών της Γερμανίας, αλλά και αυτός της Suez λόγω της πρόθεσης της διοίκησης να ”επεκταθεί”.

Η μεγαλύτερη ”έκπληξη” της συνεδρίασης όμως προήλθε από τη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 2,83%, στο επίπεδο των 3.227 μονάδων. Για πρωτοφανείς τάσεις αποκόμισης κερδών κάνουν λόγο οι αναλυτές, ενώ μερίδα αυτών προβλέπει την ύπαρξη ”πωλητών και μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα”. Απώλειες κατά 6,6% καταγράφει η μετοχή της Munich Re, ενώ στο +2,5% κινείται αυτή της Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v