Γερμανία:Αύξηση 1,1% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο, η οποία μάλιστα υπερέβη τις εκτιμήσεις, δίνοντας μια ακόμη ένδειξη σχετικά με το ότι ίσως η γερμανική οικονομία αποφύγει την ύφεση.

Γερμανία:Αύξηση 1,1% στις βιομηχανικές παραγγελίες
Άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Οκτώβριο υπερβαίνοντας μάλιστα και τις προσδοκίες των αναλυτών, αποτελώντας μια περαιτέρω ένδειξη σχετικά με ότι η μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη ίσως κατορθώσει να αποφύγει την ύφεση.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αφού υποχώρησαν κατά 1% το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η άνοδος θα ήταν της τάξης του 0,3%.

Αναλυτές ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά στην πορεία της γερμανικής οικονομίας, καθώς θεωρούν ότι τα στοιχεία ”ναι μεν είναι θετικά, ωστόσο δεν αποδεικνύουν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την οικονομία”.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλό 10 μηνών το Νοέμβριο, ενώ και η ανεργία σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο της τετραετίας χθες.

Οι εταιρίες εμφανίζονται διστακτικές όσον αφορά στην αγορά νέου εξοπλισμού, καθώς η προοπτική για τις πωλήσεις είναι ιδιαίτερα αρνητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v