Παρελθόν η κρίση για τις τηλεπικοινωνιακές;

Πλσιάζει το τέλος της κρίσης που μαστίζει τις πρώην μονοπωλιακές εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, η οποία προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση των τιμών των μετοχών καθώς και των μεγεθών,εκτιμούν οι αναλυτές, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Παρελθόν η κρίση για τις τηλεπικοινωνιακές;
Διέξοδο φαίνεται ότι διαβλέπουν οι αναλυτές στην κρίση που μαστίζει τις πρώην μονοπωλιακές εταιρίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, και οδήγησε σε κάθετη πτώση στις τιμές των μετοχών και στα μεγέθη.

Η Royal KPN χθες το βράδυ ήταν η πρώτη μεταξύ των ανταγωνιστικών της που δέχθηκε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, ύστερα από τη μείωση του χρέους της. Η France Telecom, η πιο χρεωμένη από όλες, χθες πάλι ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη μείωση του δανεισμού, μέσω ενός προγράμματος αύξησης κεφαλαίου ύψους 15 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές αρχίζουν πλέον να ”καλοβλέπουν” τις εταιρίες, επισημαίνουν οι αναλυτές του Bloomberg, καθώς οι νέες διοικήσεις άρχισαν να αντιστρέφουν την επεκτατική πολιτική που οδήγησε τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές να συσσωρεύσουν χρέη 330 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι πως οι μετοχές της France Telecom κατέγραψαν χθες την υψηλότερη άνοδο του 5μήνου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η αγορά αρχίζει να εμπιστεύεται ξανά αυτές τις εταιρίες, καθώς διαφαίνεται ότι μάλλον η κρίση αποτελεί παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v