Με... προσοχή και θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές

Σε αναζήτηση μονιμης τάσης επιδίδονται οι ευρωαγορές, βρισκόμενες σε θετικό έδαφος με πιέσεις να ασκούνται από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων της Cable & Wireless, αναφορικά με φορολογικά της θέματα. Σημαντική και η επίδραση των ανακατατάξεων στο οικονομικό επιτελείο των ΗΠΑ.

Εφοδιασμένες με... επιφύλαξη ξεκίνησαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, για να περάσουν ξεκάθαρα σε θετικό έδαφος λίγο αργότερα, με τον τηλεπικοινωνιακό τομέα να εκτιμάται ότι όπως και οι ανακατατάξεις στο οικονομικό επιτελείο Μπους, θα επηρεάσουν τη συνεδρίαση.

Σε νέα ”δοκιμασία” είναι πιθανό να βρεθεί σήμερα ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, μετά την επιλογή της Cable & Wireless να μην ανακοινώσει στους μετόχους της ρυθμίσεις που αφορούν φορολογικές της υποθέσεις.



Τα νέα της Παρασκευής, εκτιμούν αναλυτές, είναι πιθανό να πιέσουν ιδιαίτερα τη μετοχή της Deutsche Telekom, η οποία χρωστά λεφτά στην Cable & Wireless, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας τους για τη θυγατρική της γερμανικής εταιρίας, One2one.

Στον τραπεζικό κλάδο, εκτιμάται ότι οι φήμες για μετοχικές αλλαγές μεταξύ των BNP Paribas και Credit Lyonnais θα επιμείνουν, προκαλώντας για μία ακόμη ημέρα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στο +0,61% και τις 4.038 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ κέρδη της τάξης του 1,41% καταγράφει ο δείκτης CAC 40, στις 3.230 μονάδες. Στο +0,44% και τις 3.221 μονάδες ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v