Παραίτηση Paul O’ Neil, L. Lindsey (update)

Παραιτήθηκε ο P. O’ Neil από τη θέση του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ, δίχως να διευκρινίσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Μία ώρα αργότερα, την έξοδό του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε και ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Μπους, L. Lindsey.

Παραίτηση Paul O’ Neil, L. Lindsey (update)
Επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο Μπους παρέδωσε σήμερα ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, P. O’ Neil, αποτελώντας το δεύτερο μέλος του οικονομικού team των ρεπουμπλικάνων το οποίο ”εγκαταλείπει” τη θέση του.

Εξάλλου, μία ώρα μετά τον Paul O’ Neill, την έξοδό του από το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε και ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Μπους, Larry Lindsey. Ο L. Lindsey, ήταν ο αρχιτέκτονας των φοροελαφρύνσεων της κυβέρνησης Μπους, ενώ το όνομά του είχε πρόσφατα συζητηθεί, αφού φερόταν ως σημαντικός υποψήφιος για τη θέση του Α. Γκρίνσπαν.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του P. O’ Neil, που είχε διατέλεσει διευθύνων σύμβουλος της Alcoa, είδε το φως της δημοσιότητας λίγη ώρα αφότου είχε ανακοινωθεί ο (απογοητευτικός) δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ για το μήνα Νοέμβριο.

Αναλυτές της αγοράς τονίζουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο υπουργός στις σχέσεις του με τους ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, αλλά και την περιορισμένη ”στήριξη” που απολάμβανε από τη Wall Street.

Στην επιστολή παραίτησής του δεν παρέθεσε συγκεκριμένο λόγο που τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση, ενώ σημειώνεται πως δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

Να σημειωθεί, ότι οι παραιτήσεις των κορυφαίων οικονομικών στελεχών, προστίθενται σε αυτή του Harvey Pitt, του πρώην προέδρου της SEC, προ περίπου 40 ημέρών, ενώ όπως επισημαίνουν ”πρώτα” σχόλια αναλυτών, δημιουργούν ”αρνητικό κλίμα” για τις μέχρι τώρα οικονομικές επιλογές του κ. Μπους Jr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v