Fr. Telecom: Συζητήσεις για πώληση ενεργητικού

Σε αποκλειστικές συζητήσεις με δύο επιχειρήσεις για την πώληση του τομέα καλωδιακής τηλεόρασης στην Ολλανδία, βρίσκεται η France Telecom στα πλαίσια της στρατηγικής μείωσης του ύψους 70 δισ. ευρώ χρέους της.

Fr. Telecom: Συζητήσεις για πώληση ενεργητικού
Οι πιέσεις για μείωση των υποχρεώσεών οδηγούν την διοίκηση της France Telecom στην πώληση του τομέα καλωδιακού δικτύου στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, η France Telecom βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τις αμερικανικές εταιρίες Providence Equity Partners και Carlyle Group για την πώληση της θυγατρικής της, ενώ από την συμφωνία αναμένει να εισπράξει ποσό ύψους 700 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή γίνεται δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνίας ύψους 750 εκατ. ευρώ για την πώληση της θυγατρικής της, NV Casema στην εταιρία Liberty που ανήκει στο John Malone η οποία όμως ”σκόνταψε” λόγω ρυθμιστικών(αντι-μονοπωλιακών)παρεμβάσεων.

H Liberty έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα καλωδιακών δικτύων στην Ευρώπη μέσω της ελεγχόμενης θυγατρικής της United Pan-Europe Communications.

Η πώληση όμως του τμήματος καλωδιακού δικτύου της Ολλανδίας στις δύο αμερικανικές εταιρίες δεν πρόκειται να έχει τα ίδια προβλήματα, καθώς αυτές δεν έχουν καμία παρουσία στην ολλανδική αγορά καλωδιακής.

Η France Telecom βρίσκεται σε δυσμενή θέση λόγω των δανείων ύψους 70 δισ. ευρώ και αναζητά λύσεις για την μείωση τους. Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή πώλησης μέρους του ενεργητικού της επιβραδύνεται λόγω της άσχημης πορείας της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v