Κυνήγι ευκαιριών και futures ”κρατούν” την Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επιδίδονται σε κυνήγι ευκαιριών, αλλά και σε short covering. Το Παρίσι εστιάζει στις τράπεζες, ενώ Φρανκφούρτη και Λονδίνο στις χρηματοοικονομικές εταιρίες. Άνοδο δείχνουν τα futures στη Wall.

Κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε ”κυνήγι ευκαιριών” και σε short covering, αλλά και με τα futures στη Wall να δείχνουν άνοδο.

Αρνητική ήταν η επίδραση από την ανακοίνωση της Nokia, βάσει της οποίας περικόπτονται οι προβλέψεις της εταιρίας για τις πωλήσεις της στο δ΄ τρίμηνο.

Στο Λονδίνο, κέρδη 0,80% σημειώνει ο δείκτης FTSE 100 ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.965 μονάδες, καθώς επενδυτικές ευκαιρίες, κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, προσφέρουν αφορμές για τοποθετήσεις και παραμερίζουν τις δυσμενείς επιδράσεις των νέων από Nokia και Cable & Wireless.

Εξάλλου, διεύρυνση παρουσίασε για το Νοέμβριο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαμορφώθηκε στα 3,6 δισ. λίρες έναντι 2,7 δισ. λίρες τον προηγούμενο μήνα.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινείται στο +0,33% και τις 3.126 μονάδες, με τις τράπεζες στο προσκήνιο για πολλοστή συνεδρίαση, καθώς η BNP Paribas ζήτησε την άδεια της ρυθμιστικής αρχής, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στην Credit Lyonnais, στο 20%.

Κέρδη κατά 2,02%, στις 3.127 μονάδες εμφανίζει και ο δείκτης DAX, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αφού εκτός από τις χρηματοοικονομικές εταιρίες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες γίνονται στόχος ”κυνηγιού ευκαιριών”.

Αρνητική, αλλά πρόσκαιρη ήταν η επίδραση από την ανακοίνωση της Nokia, ενώ σημαντική είναι για την άνοδο η συμβολή του short covering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v