Infineon: Πουλάει το μερίδιό της στην ProMos

To 30% της συμμετοχής της στην εταιρία ProMos σκοπεύει να πουλήσει η εταιρία Infineon. Η λήξη της συγκεκριμένης συμμαχίας αναμένεται να ”οφελήσει την ανάπτυξη της εταιρίας μας” δηλώνει η ProMos.

Infineon: Πουλάει το μερίδιό της στην ProMos
Το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρία ProMos σκοπεύει να πωλήσει η Infineon η οποία συμμετέχει στην εταιρία με 30%.

Το μερίδιο που κατέχει η Infineon στην συγκεκριμένη εταιρία και έχει χρηματιστηριακή αξία 12,1 δισ. δολαρίων, πρόκειται να πουληθεί σε τιμή που θα καθοριστεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, όπως ανέφερε στέλεχος της επιχείρησης.

H μετοχή της εταιρίας Mosel Vitalic που κατέχει το 40% των μετοχών της ProMos έχει υποχωρήσει κατά 15% από την στιγμή που η Infineon ”έσπασε” την συμφωνία με αυτή και ξεκίνησε την ανέγερση εργοστασίου με τον ανταγωνιστή της που είναι η Ταϊβανέζικη εταιρία Naya Technology.

Πάντως η Mosel, όπως αναφέρθηκε σε δήλωση στελέχους της, δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το μερίδιο της Infinen παρά το γεγονός ότι διαθέτει ρευστά διαθέσιμα ύψους 755 εκατ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές, η πώληση αυτή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποχώρηση της τιμής της μετοχής της Promos.

Πάντως όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ίδιας, η λήξη της συνεργασίας της με την Infineon αναμένεται να την ωφελήσει.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της είχε την επιλογή είτε να συμμαχήσει με την Infinen χωρίς να έχει περιθώρια ανάπτυξης, είτε να αναπτυχθεί με αυτόνομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v