Αλλαγή στο... τιμόνι της FIAT

Στην παραίτηση οδηγήθηκαν ο πρόεδρος (P. Fresco) και ο διευθύνων σύμβουλος (G. Galateri) της πολύπαθης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat. Την θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να καταλάβει ο Ε. Βondi της Telecom Italia.

Αλλαγή στο... τιμόνι της FIAT
Την παραίτηση του προέδρου της Fiat ανακοίνωσε η διοίκηση της προβληματικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατεύθυνση εύρεσης μιας λύσης γύρω από την πρόθεση της διοίκησης για πώληση του τομέα αυτοκινήτων στον όμιλο της General Motors.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Paolo Fresco και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. G. Galateri παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Πηγές που επικαλούνται οι Financial Times αναφέρουν ότι ο Enrico Bondi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia, και ειδικός σε θέματα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου.

Η οικογένεια Ανιέλι και η νέα διοίκηση αναμένεται να σχεδιάσουν ένα ”εναλλακτικό” πλάνο, το οποίο δεν θα περιέχει την πώληση του τομέα αυτοκινήτων της Fiat Auto στην General Motors, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην διοίκηση της εταιρίας.

Σημειώνεται, ότι η εταιρία έχει υπογράψει συμβόλαιο προαίρεσης (put option) για την πώληση της Fiat Auto στην General Motors μέχρι τις αρχές του 2004.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας είναι πρόθυμη να αποτρέψει την πώληση της Fiat Auto στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ ο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε φραστικά προς τα στελέχη της διοίκησης της εταιρίας αναφέροντας ότι θα μπορούσε να ανακάμψει εάν είχε το κατάλληλο management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v