Κομισιόν: Συγχωνεύσεις με… πλαφόν;

Επιτρεπτές θα είναι οι συγχωνεύσεις που δημιουργούν εταιρίες με μερίδιο συγκεκριμένης αγοράς λιγότερο του 50%. Αυτό αναμένεται να περιλαμβάνουν οι προτάσεις που θα κατατεθούν την Τετάρτη από τον αρμόδιο επίτροπο M. Monti, ισχυρίζονται οι FT.

Κομισιόν: Συγχωνεύσεις με… πλαφόν;
Σε συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους κανόνες αναφορικά με το καθεστώς των συγχωνεύσεων και υπό το πρίσμα της αντιμονοπωλιακής πολιτικής φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει η Κομισιόν την Τετάρτη.

Δια του αρμόδιου επιτρόπου της Mario Monti, η Επιτροπή εκτιμάται ότι θα προτείνει ”μπλοκάρισμα” των συγχωνεύσεων που δημιουργούν εταιρίες με μερίδιο συγκεκριμένης αγοράς, το οποίο υπερβαίνει το 50%.

Δυσκολότερη εξάλλου αναμένεται να είναι η ολοκλήρωση ενός deal σε κλάδους με λίγες εταιρίες, όπου ο ”μονοπωλιακός κίνδυνος” χαρακτηρίζεται υψηλότερος.

Η ρύθμιση, όπως αναφέρουν οι Financial Times, εντάσσεται στο πλαίσιο των δομικών αλλαγών γύρω από το καθεστώς των deals που είχε προ δύο περίπου μηνών εξαγγελθεί από την ομάδα Monti.

Πριν από μερικές μόλις εβδομάδες, ο M. Monti απέτυχε δύο φορές να ”περάσει” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το βέτο που είχε θέσει σε συγχωνεύσεις εταιριών, αποκαλύπτοντας το νομοθετικό κενό.

Την Τετάρτη, οι Financial Times πιστεύουν πως θα ανακοινωθούν ”ξεκάθαρα μέτρα”, τα οποία θα επιτρέπουν στις ευρωπαϊκές εταιρίες να υπολογίζουν τις δυνατότητές επιτυχίας ενός deal πριν δαπανήσουν χρόνο και χρήμα για την επίτευξή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v