Θετικά ”γύρισαν” οι ευρωαγορές (update)

Αντιστροφή του πτωτικού κλίματος που προκλήθηκε στο άνοιγμα από τη χθεσινή υποχώρηση των Dow Jones και Nasdaq καταγράφεται στις ευρωαγορές με ”άξονες” ανόδου τις E.ON, Allianze και DaimlerChrysler.

Με άνοδο αντικατέστησαν το πτωτικό κλίμα του ανοίγματος οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αφού δέχτηκαν πιέσεις που συνδέονται με την άσχημη πορεία της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, αλλά και με κλαδικά-εταιρικά νέα από τη Γηραιά Ήπειρο.

Να σημειωθεί ότι ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2%, ενώ το ποσοστό για το Nasdaq ήταν στο -3,89%.

Την άνοδο που ακολούθησε το άνοιγμα οδηγούν τα κέρδη στις εταιρίες E.ON (2,3%), Allianze (2,1%) και DaimlerChrysler (2,1%).



Πιέσεις ασκεί στο Λονδίνο και στον κλάδο των πετρελαϊκών εταιριών η μετοχή της BP, η οποία φαίνεται να ακολουθεί την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου.

Επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφει η μετοχή της Infineon, αφού η εταιρία σχεδιάζει την πώληση του 30% που κατέχει στην ProMos Technologies, κίνηση που εκτιμάται ότι θα φέρει στο ταμείο της περίπου 347,4 εκατ. δολάρια.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η ανακοίνωση στοιχείων από τη Nokia, η οποία είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι. Όπως εκτιμούν αναλυτές, η εταιρία θα επαναδιατυπώσει τις προβλέψεις της για αύξηση πωλήσεων κατά 2- 5%.

Στο +0,78% και τις 3.964 μονάδες ξεκίνησε ο FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξης του 1,54% εμφανίζει ο CAC 40, στο επίπεδο των 3.112 μονάδων.

Θετικό πρόσημο εμφανίζει ο DAX, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο +0,61% και τις 3.134 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v