Χρηματιστήριο παραγώγων από OM και LSE

Νέο χρηματιστήριο παραγώγων ιδρύουν το σουηδικό OM και το αγγλικό London Stock Exchange. Το νέο χρηματιστήριο θα ονομάζεται EDX London και θα έχει την έδρα του στο Λονδίνο, ενώ θα ελέγχεται κατά 76% από το LSE και κατά 24% από το OM.

Χρηματιστήριο παραγώγων από OM και LSE
Την από κοινού ίδρυση χρηματιστηρίου παραγώγων αποφάσισαν τα χρηματιστήρια της Σουηδίας (OM) και του Λονδίνου (London Stock Exchange).

Το χρηματιστήριο με την ονομασία EDX London, θα λειτουργεί στο Λονδίνο και το λειτουργικό του περιβάλλον θα είναι στην έδρα του εκεί υπάρχοντος σουηδικού χρηματιστηρίου παραγώγων.

Όπως έγινε γνωστό, το νέο χρηματιστήριο θα ελέγχεται κατά 76% από το LSE και κατά 24% από το OM. H τελευταία, αναμένει το 2003 κέρδη από συναλλαγές της τάξης των 190 εκατ. σουηδικών κορωνών.

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν την πιθανότητα σύναψης συμφωνίας ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς, το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν είτε Stockholmsborsen και LSE να συγχωνεύονται, είτε το αγγλικό χρηματιστήριο να δίνει στο OM τεράστια παραγγελία για τεχνολογικό υλικό και μεταφορά τεχνογνωσίας από την προηγμένη λειτουργική του πλατφόρμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v