Κινεζικό... άλμα στη βιομηχανική παραγωγή

Αλματα καταγράφει η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας. Το Νοέμβριο ο δείκτης κατέγραψε άνοδο κατά 14,5%, στηριγμένος κυρίως στην αυξημένη ζήτηση για επιβατηγά αυτοκίνητα, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των οικογενειών που μπορούν να τα αγοράσουν.

Κινεζικό... άλμα στη βιομηχανική παραγωγή
Με 14,5% ”έτρεξε” η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας το Νοέμβριο, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση στο δείκτη τα τελευταία επτά χρόνια.

Αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στις επιδόσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Volkswagen και η General Motors, αλλά κυρίως στην αύξηση του αριθμού των οικογενειών που έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Τον Οκτώβριο, η βιομηχανική παραγωγή είχε διαμορφωθεί στο 14,2%.

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες εταιρίες από όλο τον κόσμο μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στην κινέζικη επικράτεια, καθώς το κόστος παραγωγής είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, επικαλούμενοι στοιχεία περασμένων μηνών, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας στηρίζεται, εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, και στις κατασκευάστριες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, τα προϊόντα των οποίων προορίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου για εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v