Κατοχύρωση κερδών στην Φρανκφούρτη (update)

Διατηρούν το θετικό πρόσημο οι αγορές του Παρισιού και του Λονδίνου, ενώ το πτωτικό άνοιγμα της Wall οδηγεί σε αρνητική μεταστροφή του κλίματος στη Φρανκφούρτη, αλλά και στην κατοχύρωση των χθεσινών κερδών.

Διατηρούν το θετικό πρόσημο οι αγορές του Παρισιού και του Λονδίνου, ενώ το πτωτικό άνοιγμα της Wall οδηγεί σε αρνητική μεταστροφή του κλίματος στη Φρανκφούρτη.

Στο Λονδίνο τα σημαντικότερα κέρδη καταγράφουν οι πετρελαικές και οι τραπεζικές μετοχές (που γύρισαν θετικά) παρά το δημοσίευμα των Financial Times στο οποίο περιγράφεται ως πιθανή η πίεση στις τράπεζες, λόγω της διαφαινόμενης πτώσης στις τιμές κατοικιών.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Royal Bank of Scotland αλλά και της Barclays.

Στο Παρίσι το θέμα της Credit Lyonnais συνεχίζει να συστηρεί το θετικό κλίμα με τις μετοχές τόσο της πρώτης όσο και των ”μνηστήρων” Credit Agricole και ΒΝP Paribas να κινούνται υψηλότερα.

Η Γερμανία φαίνεται να κρατά τις αποστάσεις από τις υπόλοιπες αγορές κυρίως λόγω του αρνητικού ανοίγματος στη Wall, η οποία δίνει το έναυσμα για ρευστοποίηση κερδών, αλλά και της διαχύτης απαισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών πως τελικώς ο Dax δεν θα κλείσει το έτος με μίνι ράλλι.

Τα ισχυρότερα κέρδη σημειώνει αυτή την ώρα ο κλάδος των καλλυντικών, με το deal μεταξύ Procter & Gamble να ευνοεί σαφώς τις εταιρίες του κλάδου, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 3.959 μονάδες (στο +0,87%), ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινείται στο +0,41% και τις 3.155 μονάδες, ενώ στο -0,57% βρίσκεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο Dax συναντά τις 3.149 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v