Με μικτά πρόσημα οι ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές, με τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές (κυρίως) να οδηγούν σε πτώση το Λονδίνο και τις τράπεζες να σημειώνουν κέρδη τόσο στο Παρίσι όσο και στη Γερμανία, ωθώντας υψηλότερα τα δύο χρηματιστήρια.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν γενικότερα κέρδη και να αποτελούν μαζί με τους τηλεπικοινωνιακές τίτλους τους πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο Λονδίνο οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές αποτέλεσαν τους μεγάλους χαμένους της συνεδρίασης με τους τίτλους της Cable & Wireless να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ύστερα από την διάχυση φημών πως θα ακολουθήσει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρίας από την S&P.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι αεροπορικές εταιρίες στον απόηχο του θέματος της UAL, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι εταιρίες media.

Στον αντίποδα, ως ανάχωμα στις καθοδικές πιέσεις λειτούργησε ο τραπεζικός κλάδος με την Alliance & Leicester να καταγράφει τα σημαντικότερα κέρδη.

Στο Παρίσι οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, δημιουργώντας αντίβαρο έναντι των τηλεπικοινωνιακών μετοχών, οι οποίες σημείωσαν πτώση.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της BNP Paribas, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως θα υπάρξει νέα επιθετική κίνηση για την Credit Lyonnais, ενώ έντονη είναι η φημολογία που αναφέρει πως το παραπάνω θέμα θα επιφέρει ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Στη Γερμανία η κάλυψη των short θέσεων, αλλά και τα κέρδη που σημείωσαν οι τραπεζικές και οι ασφαλιστικές μετοχές ωθούν υψηλότερα το δείκτη DAX.

Στις 3.925 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100 καταγράφοντας απώλειες ύψους 0,23%, ενώ κέρδη της τάξεως του 0,87% κατέγραψε ο δείκτης CAC 40, διαμορφούμενος στις 3.142 μονάδες.

Εξάλλου, στις 3.157 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX, καταγράφοντας κέρδη ύψους 2,99%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v