Πτωτικό το κλίμα για ευρωαγορές (update)

Πιέσεις ασκούν στις ευρωαγορές οι επιδόσεις των ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες ακολουθούν την πορεία της Aegon, που ”δέχτηκε” την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody’s. Επίσης, αρνητικό είναι το κλίμα για Nokia, ABN, Aegon.

Ανάμικτα μηνύματα έλαβαν οι ευρωαγορές από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall και επιδίδονται σε αναζήτηση σαφούς τάσης, με τα εταιρικά νέα να… προτείνουν πτώση, κυρίως σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της Aegon μετά την υποβάθμισή της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody’s. Την πτωτική τάση που κατέγραψαν τα ADR τους στη Wall Street είναι πιθανό να ακολουθήσουν οι μετοχές των Nokia, ABN Amro και Prudential Plc.

Ανοδο είναι πιθανό να καταγράψουν οι μετοχές της FIAT, που χθες βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των πωλητών, αλλά και οι πετρελαϊκές που ίσως ακολουθήσουν την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου, η οποία προκλήθηκε από τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ, περί μείωσης της παραγωγής.

Στο -1.84% και τις 3.864 μονάδες ο δείκτης FTSE 100, ενώ στο -1.76% βρίσκεται ο δείκτης CAC 40, ο οποίος συναντά τις 3.085 μονάδες. Στο -1,75% και τις 3.064 μονάδες κινείται ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v