Τραπεζικές πιέσεις για τις ευρωαγορές (update)

Οι αρνητικές τάσεις φαίνεται να επικρατούν τελικά στις ευρωγορές, μετά τις διακυμάσεις που καταγράφηκαν από νευρικό ξεκίνημα στη Wall Street, αλλά κυρίως εν μέσω αρνητικών νέων για αυτοκινητοβιομηχανίες και πιέσεων στις τράπεζες.

Τον... ”κόκκινο” δρόμο φαίνεται να επιλέγουν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αφού νωρίτερα περιόρισαν τις απώλειές τους λόγω των θετικών στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αλλά και το θετικό ξεκίνημα της Wall.

Τον πτωτικό τόνο δίνουν από το πρωί οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη ήταν, τον προηγούμενο μήνα, μειωμένες κατά 6,2%.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς παίρνει ”αρνητική τάση” από την είδηση που αφορά την Commerzbank.

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας βρέθηκε αντιμέτωπη με την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητά της από τη Moody’s. ”Οι ρευστοποιήσεις κερδών δεν μπορεί να αποκλειστούν, δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτός ο κύριος λόγος τη σημερινής εικόνας”, σχολιάζει γερμανός αναλυτής.

Ο γερμανικός δείκτης διαμορφώνεται στο -1,75% και τις 3.140 μονάδες), ενώ πτωτικά κατά 1,09% κινείται ο δείκτης FTSE 100 στις 3.931 μονάδες. Κατά 1,40% υποχωρεί ο CAC 40 και διαμορφώνεται στις 3.145 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v