Νευρικές τάσεις στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν κατά κύριο λόγο στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από τη χθεσινή ανοδική πορεία. Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου ύστερα και από την άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο του διμήνου για τις τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές ύστερα και από τη χθεσινή ανοδική πορεία. Θετικά κινούνται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου ύστερα και από την άνοδο στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Τόσο η BP, η μεγαλύτερη βρετανική πετρελαϊκή, όσο και η Royal Dutch Petroleum, κάτοχος του 60% της Royal Dutch/Shell Group, διευρύνουν εκ νέου τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της αντίστοιχης υψηλής ανόδου στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Παράλληλα, η Repsol, η μεγαλύτερη ισπανική πετρελαϊκή εταιρία, ανακοίνωσε ότι περιμένει τα κέρδη του έτους να παρουσιάσουν αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης με αυτόν στη διάρκεια των εννέα μηνών (5,1%).

Η HBOS, η τέταρτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη του 2002 αναμένεται να κυμανθούν ”στο μέσον” των εκτιμήσεων, ενώ αισιοδοξεί για τους στόχους που έχει θέσει σχετικά με τις πωλήσεις αλλά και τον περιορισμό του κόστους.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της βρετανικής Cadbury Schweppes, η οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει στην εξαγορά της θυγατρικής Adams της Pfizer, έναντι του ποσού των 4,2 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3976, 3 μονάδες με απώλειες 0,19%, ενώ ακολουθεί και ο DAX με πτώση 0,42% στις 3191,72 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,38% στις 3185,79 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v