Για 4,2 δισ. δολάρια στην Cadbury η Adams(update)

Γεγονός αποτελεί πλέον η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Cadbury Schweppes, κατασκευάστριας εταιρίας των σοκολάτων Diary Milk, και της Pfizer για την εξαγορά της μονάδας Adams έναντι 4,2 δισ. δολαρίων.

Για 4,2 δισ. δολάρια στην Cadbury η Adams(update)
Ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά της μονάδας Adams της Pfizer από την βρετανική κατασκευάστρια εταιρία σοκολάτων Cadbury Schweppes, έναντι του ποσού των 4,2 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Cadbury, Ντόρα ΜακΚέημπ, η εταιρία καταβάλλει το ποσό των 3,75 δισ. δολαρίων για τις δραστηριότητες της Adams καθώς και το ποσό των 450 εκατ. δολαρίων για φορολογικές διευθετήσεις.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στον κλάδο κατασκευής αντίστοιχων προϊόντων (τσίχλες), συμπεριλαμβάνοντας ονόματα όπως η Dentyne, Chiclets και Trident, καθώς και τις Bubblicious και Bubbaloo στον βρετανικό κολοσσό αναψυκτικών ποτών και τροφίμων. Η Cadbury ανακοίνωσε ότι πλέον θα ελέγχει το 26% της παγκόσμιας αγοράς κατασκευής τσιχλών με την εξαγορά της Adams.

Αναλυτές εκφράζουν την πεποίθηση ότι η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει ώθηση στις δραστηριότητες της Cadbury, καθώς το εν λόγω τμήμα των τροφίμων παρουσιάζει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από ό,τι αυτό των σοκολάτων σε πολλά μέρη παγκοσμίως.

Το ερώτημα που εγείρεται αφορά στο εάν η Cadbury ξόδεψε πολλά για την απόκτηση μιας μονάδας την αξία της οποίας οι αναλυτές εκτιμούσαν στα 4 δισ. δολάρια. Αν και η Cadbury αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από την Nestle αλλά και την Kraft Foods, η τελευταία κατέθεσε χαμηλότερη προσφορά ενώ ο ελβετικός όμιλος δεν μπήκε καν στον κόπο να πράξει το ίδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v