Τραπεζικά κέρδη ”σηκώνουν” την Ευρώπη (update)

Τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου στη γαλλική κυρίως αγορά είναι αυτά που οδηγούν τώρα σε σημαντική άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Credit Lyonnais από την Agricole.

Από το...Παρίσι ξεκινάει η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σύσσωμος ο τραπεζικός κλάδος της Γαλλίας καταγράφει κέρδη ύστερα από την εξαγορά της Credit Lyonnais από την Credit Agricole.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της γερμανικής ενεργειακής RWE, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2003 αναμένεται να είναι χαμηλότερα από ό,τι αυτά του τρέχοντος έτους, κυρίως εξαιτίας του υψηλού κόστους των εξαγορών.

Αντίθετα, ανοδική πορεία ακολουθεί η μετοχή της Credit Lyonnais, ύστερα από αναφορά της ηλεκτρονικής σελίδας της Wall Street Journal σχετικά με την εξαγορά της τράπεζας από την επίσης γαλλική Credit Agricole έναντι 19,5 δισ. ευρώ.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της BNP Paribas, κατά 3,7%, ενώ άνοδο περί το 6,6% σημειώνει ο τίτλος της Societe Generale.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Cadbury Schweppes, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία αναψυκτικών φέρεται να βρίσκεται σε συμφωνία εξαγοράς της Adams, θυγατρικής μονάδας της Pfizer, για λίγο περισσότερο από 4 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει η Business.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της Deutsche Telekom, καθώς η βρετανική εταιρία Yell Group φέρεται να είναι έτοιμη ώστε να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά των αντίστοιχων δραστηριοτήτων ”χρυσού οδηγού” της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής, έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται στις 3900,3 μονάδες με κέρδη 0,57% ενώ ακολουθεί και ο CAC με άνοδο 1,63% στις 3127,02 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 1,23% στις 3114,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v