Credit Agricole: 19,5 δισ. ευρώ για την Lyonnais

Το 82% της Credit Lyonnais συμφώνησε να αποκτήσει η Credit Agricole (κάτοχος του 9% της Εμπορικής) έναντι του ποσού των 19,5 δισ. ευρώ, βγαίνοντας έτσι κερδισμένη από τη ”διαμάχη” με την ανταγωνιστική BNP Paribas για την απόκτηση του ελέγχου της Lyonnais.

Credit Agricole: 19,5 δισ. ευρώ για την Lyonnais
Στην Credit Agricole , η οποία κατόρθωσε να υπερισχύσει του ανταγωνισμού με την BNP Paribas, περνά τελικά το 82% της Credit Lyonnais έναντι του ποσού των 19,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται στοιχεία από την αρμόδια ρυθμιστική επιτροπή της Γαλλίας (CMF), το ποσό του deal ανέρχεται στα 19,53 δισ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές.

Η γαλλική Credit Agricole προσέφερε 56 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές για την μεγαλύτερη τραπεζική συγχώνευση αυτό το έτος, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Agricole, Ζαν Λορέν.

Η Credit Agricole ανέπτυξε έντονο ανταγωνισμό για τον έλεγχο της Lyonnais με τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, την BNP Paribas. Η συνένωση της Credit Agricole με την Credit Lyonnais θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, καθώς επίσης και 6 εκατ. νέους πελάτες, αλλά και 1.800 υποκαταστήματα.

Ο πρόεδρος της BNP Paribas, Μισέλ Πεμπερό, διέθεσε περί τα 3 δισ. ευρώ τις τελευταίες 3 εβδομάδες, για την απόκτηση του 16,2% της Credit Lyonnais.

Ο Λορέν θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της νέας τράπεζας, ενώ ο CEO της Credit Lyonnais θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτού CEO, όπως αναφέρουν οι τράπεζες σε ανακοίνωσή τους. Η συγχώνευση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση του κόστους κατά 760 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ δεν αναμένονται περικοπές θέσεων στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v