Από Γερμανία και ΗΠΑ τα όπλα του Ιράκ;

Περισσότερες από 80 γερμανικές και περίπου 24 αμερικανικές βιομηχανίες στρατιωτικού υλικού προμήθευσαν από το 1974 ως σήμερα με όπλα το Ιράκ. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται τη σχετική λίστα που απέστειλε το Ιράκ στον ΟΗΕ.

Από Γερμανία και ΗΠΑ τα όπλα του Ιράκ;
Γερμανικές και αμερικανικές βιομηχανίες όπλων περιέχει μεταξύ άλλων ο σχετικός κατάλογος προμηθευτών στρατιωτικού υλικού που έστειλε στον ΟΗΕ το Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Tageszeitung.

Περισσότερες από 80 γερμανικές και περίπου 24 αμερικανικές εταιρίες παραγωγής στρατιωτικού υλικού στήριξαν το πρόγραμμα εξοπλισμού του Ιράκ από το 1974 και ένθεν, ενώ αρκετές γερμανικές φέρονται αναμεμιγμένες και σε προμήθειες που έγιναν το 2001, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αντίγραφο που έχει στα χέρια της η γερμανική εφημερίδα προήλθε, όπως αναφέρεται από την ίδια, από το μοναδικό αυθεντικό πρωτότυπο έγγραφο που στάλθηκε στον ΟΗΕ και που ”διατέθηκε για 24 ώρες αποκλειστικά σε αμερικανούς ειδικούς”.

”Αυτοί, είχαν τουλάχιστον την ώρα και την ευκαιρία να αφαιρέσουν πληροφορίες πριν παρασκευαστούν αντίτυπα για τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας”, γράφει η Die Tageszeitung.

Το δημοσίευμα της αριστερής εφημερίδας αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Ιανουάριο η Γερμανία ετοιμάζεται να καταλάβει την θέση του προσωρινού μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v