Oracle: Κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων

Κέρδη στα 10 σεντς ανά μετοχή ανακοίνωσε για το β΄ οικονομικό τρίμηνο η αμερικανική Oracle, διαψεύδοντας τους αναλυτές που ήθελαν το ποσό στα 8 σεντς. ”Κυριότερος ανταγωνιστής μας είναι η Microsoft” δήλωσε ο CEO της εταιρίας.

Oracle: Κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων
Υψηλότερα αποτελέσματα έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε η αμερικανική τεχνολογική Oracle για το β΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 2,3 δισ. δολ., έναντι προβλέψεων για 2,2 δισ. δολ. και ενώ πέρσι είχαν διαμορφωθεί στα 2,4 δισ. δολ.

Επίσης η Oracle ανακοίνωσε κέρδη στα 10 σεντς ανά μετοχή, χωρίς μεταβολή από πέρσι, ενώ οι εκτιμήσεις της First Call έκαναν λόγο για 8 σεντς ανά μετοχή.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, J. Henley είπε ότι η εταιρία περιμένει κέρδη ανά μετοχή στα 9 - 10 σεντς για το γ΄ οικονομικό της τρίμηνο.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος, L. Ellison, διέψευσε τις φήμες για αύξηση του ανταγωνισμού από την IBM και προσδιόρισε ως βασικό ανταγωνιστή της Oracle, τη Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v