Υποχώρησαν κατά 14% τα κέρδη της Gucci

Κατά 14% υποχώρησαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του ιταλικού ομίλου πολυτελών ειδών Gucci, ιδιοκτήτριας εταιρίας των Yves Saint Laurent και Alexander McQueen, κυρίως καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις των προϊόντων της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία.

Υποχώρησαν κατά 14% τα κέρδη της Gucci
Πτώση της τάξης του 14% κατέγραψαν τα κέρδη της Gucci στο τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας της υποχώρησης των πωλήσεων των ιδίων προϊόντων, στις διεθνείς αγορές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 52,9 εκατ. ευρώ ή 52 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, σε σχέση με τα 61,9 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πολυτελών ειδών παγκοσμίως, αλλά και οι ανταγωνιστικές της, όπως η Cie Financiere Richemont, αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της απροθυμίας των καταναλωτών να ξοδέψουν εν μέσω επιβράδυνσης των οικονομιών αλλά και της πιθανότητας του πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gucci, Ντομένικο Ντε Σόλε, σε δήλωσή του επαναδιατύπωσε την εκτίμηση για υποχώρηση των ετήσιων κερδών κατά 23%. Οι πωλήσεις στη μονάδα της Gucci υποχώρησε κατά 5,1% στα 335,7 εκατ. ευρώ από το ποσό των 374,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις λιανικής των προϊόντων με τη φίρμα Gucci υποχώρησαν 7% στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v