Οι υποβαθμίσεις πιέζουν τις ευρωαγορές (update)

Άμεσα αντέδρασαν οι ευρωαγορές στην υποβάθμιση της Allianz και της Munich Re από την Goldman Sachs σε ”underweight”, με αποτέλεσμα να απωλέσουν τα (σημαντικά) κέρδη που κατέγραφαν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Άρδην άλλαξε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από την υποβάθμιση της Allianz αλλά και της Munich Re από την Goldman Sachs, με τις απώλειες των ασφαλιστικών να πιέζουν τους δείκτες.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις δύο ασφαλιστικές σε underweight από in-line, με τις μετοχές της Allianz να υποχωρούν κατά 3,5% και της Munich Re κατά 1,5%.

Αντίθετα, η SAP, η μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής της Ευρώπης αλλά και η Business Objects, συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη καθώς η Oracle ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του β΄ τριμήνου ανήλθαν στα 10 σεντς ανά μετοχή έναντι των 8 που περίμεναν οι αναλυτές.

Αντίθετα, απώλειες καταγράφει η Commerzbank, καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal επικαλούμενο δηλώσεις του CEO της εταιρίας, Κλάους Πίτερ Μίλερ, ανέφερε ότι η τράπεζα ίσως πληγεί ακόμη περισσότερο από τις επισφάλειες ή άλλες εταιρικές δυσκολίες το επόμενο έτος.

Πτώση καταγράφει και η ισπανική ενεργειακή Iberdrola, ύστερα από την υποβάθμισή της από την Moody’s Investor Service. Αντίθετα, άνοδο καταγράφουν η British American Tobacco και άλλες καπνοβιομηχανίες, καθώς δικαστής του Λος Άντζελες μείωσε την ποινή που είχε πιβληθεί στην αμερικανική Philip Morris από τα 28 δισ. δολάρια στα 28 εκατ.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3825,8 μονάδες με απώλειες 0,25% ενώ και ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,99% στις 3046,91 μονάδες. Ο DAX σημειώνει πτώση 1,85% στις 2966,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v