Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz

Οι έντονες επικρίσεις από την πλευρά των μετόχων για την λανθασμένη επιλογή της εξαγοράς της Dresdner Bank, έναντι 20 δισ. δολ., oδήγησαν σε παραίτηση τον Schulte Noelle, διευθύνοντα σύμβουλο της Αllianz.

Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz
Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο Henning Schulte Noelle διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, αφού η Dresdner Bank, το μεγαλύτερό του ”απόκτημα” εμφάνισε ζημίες ρεκόρ και η μετοχή της κατρακύλισε.

Η ”αποτυχία” της εξαγοράς αυτής που κόστισε στην ασφαλιστική 20 δισ. δολάρια, είχε προκαλέσει τη ”μήνιν” των μετόχων, αφού θεώρησαν ότι το ”άνοιγμα” της εταιρίας μεγάλωνε υπερβολικά.

O 60χρονος Henning Schulte Noelle πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Allianz τον Απρίλιο του 2003 κλείνοντας 11 χρόνια παρουσίας στη θέση αυτή.

Την θέση του θα πάρει ο Michael Diekmann ηλικίας 47 ετών ο οποίος διοικεί τις δραστηριότητες της ασφαλιστικής εταιρίας στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε το απελθόν στέλεχος της Allianz, ”με την αλλαγή αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει η στρατηγική της εταιρίας η οποία προσανατολίζεται στα ασφαλιστικά και τραπεζικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο”.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο ίδιος τον περασμένο μήνα, προς τους μετόχους ”η εταιρία το 2003 θα περάσει στην κερδοφορία μετά τις ζημιές ύψους 950 εκατ. ευρώ στους πρώτους εννέα μήνες του 2002”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v