Αναταράξεις από το triple witching στις ευρωγορές

Με ιδιαίτερες διακυμάνσεις προβλέπεται η σημερινή συνεδρίαση στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω του triple witching της ταυτόχρονης δηλαδή λήξης των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών.

Ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένονται κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες από τους αναλυτές αποδίδονται κυρίως στο triple witching της ταυτόχρονης δηλαδή λήξης των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών και των προθεσμιακών συμφωνιών.

Σε κλαδικό επίπεδο, οι μετοχές των αθλητικών ειδών, όπως είναι η Puma και η Adidas είναι πιθανό να κινηθούν ανοδικά, ενισχυμένες από τις ανακοινώσεις του αμερικανού ανταγωνιστή τους, Nike, Που ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων σε Ευρώπη και Ασία.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει ο κλάδος της ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswire, η μεγαλύτερη εταιρία ταξιδίων, η γερμανική TUI πουλά τις ενεργειακές της δραστηριότητες στην γαλλική Gaz de France.

Στο +0,41% και τις 3.857 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενώ στο +0,24% βρίσκεται ο CAC 40 (στις 3.061 μονάδες). Διακύμανση της τάξης του 1,05% εμφανίζει ο DAX, στις 2.987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v