Πετρελαϊκή… βοήθεια για Λονδίνο, Παρίσι (update)

Αφορμή για άνοδο δίνουν σε Λονδίνο και Παρίσι οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την σημαντική άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνουν και μετοχές τηλεπικοινωνιών, όπως η Vodafone και η Deutsche Telekom, με την τελευταία να πιέζει τον DAX.

Με θετική διάθεση ”εφοδιάζουν” τις αγορές του Παρισιού και του ΛΟνδίνου οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την σημαντική άνοδο της τιμή του πετρελαίου, που, με τη σειρά της, αποτελεί επακόλουθο της αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράκ.

Αντίθετα, χαμηλότερα οδηγεί μέχρι αυτή την ώρα το DAX η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά την έγκριση για που έλαβε από το αρμόδιο ρυθμιστικό όργανο της Γερμανίας για αύξηση στα τιμολόγιά της- σημαντικά μικρότερη από ό,τι είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με αναλυτές, ”οι ευρωπαϊκές είναι πιθανό να επιχειρήσουν ανοδική κίνηση, αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πρέπει να αναμένουμε αλλαγές προσήμων”.

Αντίθετα πιέσεις καταγράφονται στον κλάδο της λιανικής, αφού τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τις χριστουγεννιάτικές πωλήσεις κάνουν λόγο για μειωμένη ζήτηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γερμανική εταιρία KarstadtQuelle.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί η μετοχή της Vodafone, μετά και το δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει τα σχέδια επέκτασης της εταιρίας στις ΗΠΑ για το επόμενο έτος.

Στο +0,39% και τις 3.905 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,39% εμφανίζει ο DAX στο 3.012. Ανοδικά 0,32% και ο CAC 40 στις 3.092 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v