Διπλασιασμό των κερδών περιμένει η ThyssenKrupp

Διπλασιασμό των κερδών της εκτιμά ότι θα καταγράψει η γερμανική μεταλλουργική εταιρία ThyssenKrupp (στα 1,5 δισ. ευρώ) μέσα σε διάστημα δύο ετών, στηριζόμενη στην αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα.

Διπλασιασμό των κερδών περιμένει η ThyssenKrupp
Στα 1,5 δισ. ευρώ εκτιμά ότι θα διπλασιάσει τα κέρδη της μέσα σε διάστημα δύο ετών η ThyssenKrupp, η γερμανική μεταλλουργική εταιρία, κυρίως μέσω της αύξησης στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα.

Η ThyssenKrupp, η οποία παρουσίασε πτώση των προ φόρων κερδών της κατά 46% στο προηγούμενο έτος χρήσης εξαιτίας της κάθετης πτώσης των τιμών χάλυβα, ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη ανάκαμψη των δραστηριοτήτων θα της επιτρέψει να καταγράψει υψηλότερα κέρδη στο τρέχον έτος, το οποίο λήγει το Σεπτέμβριο του 2003.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ThyssenKrupp, Έκχαρντ Σουλτς, ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών καλύτερη πορεία κατέγραψαν τόσο οι παραγγελίες, όσο οι πωλήσεις και τα κέρδη, στοιχείο που αποτελεί ένδειξη για περαιτέρω ανάκαμψη στο προσεχές διάστημα.

Στη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2002, το ιστορικό χαμηλό των τιμών χάλυβα υποχρέωσε την ThyssenKrupp να μειώσει δραματικά την παραγωγή της, με αποτέλεσμα και τα κέρδη της να υποχωρήσουν κατά 500 εκατ. ευρώ στα 167 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v