Νέος γύρος αντιπαράθεσης Microsoft - Βρυξελλών

Tον Ιανουάριο του 2003 θα δοθεί η τελική λύση στην ”αντιπαράθεση” μεταξύ των Βρυξελλών και της Microsoft, αναφορικά με το ερώτημα αν η αμερικανική εταιρία ”καταχράστηκε” τη δεσπόζουσα θέση που κατείχε στην αγορά.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης Microsoft - Βρυξελλών
Μια τελευταία ευκαιρία θα διαθέτει η Microsoft τον προσεχή μήνα, για να πείσει τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως δεν ”έκανε” κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατείχε στην αγορά.

Θεωρητικά οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλλουν στην εταιρία πρόστιμο αξίας μέχρι και 10% του συνολικού της κύκλου εργασιών, ενώ δύνανται επίσης να την υποχρεώσουν να δημοσιοποιήσει στοιχεία αναφορικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως οι δύο πλευρές υιοθετούν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, δίχως σημεία προσέγγισης, ενώ δεν δίστασαν να προβλέψουν πως οι αρμόδιες αρχές θα υιοθετήσουν σκληρά μέρα (τελικώς) κατά της Microsoft.

Η αμερικανική εταιρία από την πλευρά της δήλωσε επανειλημμένως πως είναι διατεθειμένη να ”δώσει απάντηση” στις ενστάσεις που διατυπώνουν οι Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v