Αρνητικό το σκηνικό στις ευρωαγορές

Οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιριών για το υψηλό κόστος από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την πτωτική πορεία της αμερικανικής αγοράς στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, συνθέτουν ήδη ένα αρνητικό σκηνικό για τις ευρωαγορές.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις ανησυχίες των αεροπορικών εταιριών για την αντίστοιχη αύξηση του κόστους, αλλά και η χθεσινή αρνητική πορεία της αμερικανικής αγοράς, ”πιέζουν” τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” υπερέβη τα 32 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Δεκεμβρίου του 2000, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις αεροπορικές εταιρίες, καθώς τα καύσιμα αντιστοιχούν στο 12-15% του συνολικού κόστους μιας αεροπορικής εταιρίας.

Αντίστοιχα, πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της Volkswagen, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, ύστερα και από την αρνητική πορεία της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως και αυτή της κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων Nokia.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της France Telecom, καθώς η υπερχρεωμένη γαλλική τηλεπικοινωνιακή συμφώνησε να πουλήσει την ολλανδική μονάδα συνδρομητικής τηλεόρασης Casema έναντι του ποσού των 665 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 3915,7 μονάδες με απώλειε 0,67%, ο CAC καταγράφει πτώση 0,77% στις 3057,66 ενώ και ο DAX υποχωρεί 0,68% στις 2980,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v