Οριακές οι μεταβολές σε Λονδίνο, Παρίσι

Νευρικό το κλίμα που επικρατεί κατά κύριο λόγο στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού καθώς η Φρανκφούρτη θα παραμείνει κλειστή. Το στίγμα δίνουν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ύστερα από την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και εταιρικές ειδήσεις.

Νευρικό το τοπίο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της Φρανκφούρτης η οποία θα παραμείνει κλειστή, κυρίως εξαιτίας των πετρελαϊκών μετοχών, οι οποίες ακολουθούν την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, αλλά και θετικών εταιρικών ειδήσεων.

Κέρδη καταγράφει ωστόσο η μετοχή της BT Group, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης του μεριδίου συμμετοχής ύψους 21% που κατείχε στην SmarTone Telecommunications.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών Sanofi-Synthelabo, BNP Paribas και Abbey National, ύστερα από την αντίστοιχη άνοδο και στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση σήμερα στο Λονδίνο θα είναι περιορισμένη και θα λήξει στις 14:30 ώρα Ελλάδος, ενώ αντίθετα στη Φρανκφούρτη δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνεδρίαση.

Οι πετρελαϊκές εταιρίες χάνουν μέρος των κερδών που είχαν καταγράψει στη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων σε συνάρτηση με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, ύστερα από την πτώση του μαύρου χρυσού.

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 0,18% στις 3030,66 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 3898,1 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v