”Εισαγόμενη” η διόρθωση για τις ευρωαγορές

Σε ήπια διόρθωση προχώρησαν οι ευρωαγορές κατάτη συνεδρίαση της Παρασκευής, ”βοηθούμενες” και από τη συμπεριφορά της Wall Street. Με απώλεις έκλεισαν Παρίσι και Λονδίνο, ενώ πτωτικά κινείται η Φρανκφούρτη.

Σε ήπια διόρθωση προχώρησαν οι ευρωαγορές κατάτη συνεδρίαση της Παρασκευής, ”βοηθούμενες” και από τη συμπεριφορά της Wall Street.

Απώλειες της τάξης του 0,11% εμφάνισε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 4.004 μονάδες, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι επηρεάστηκαν αρνητικά από το πτωτικό ”γύρισμα” της Wall Street, αλλά και από τις ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εντάσεις σε Κορέα και Ιράκ.

Με μικρές απώλειες έκλεισε και το Παρίσι, στις 3.187 μονάδες με τον CAC να υποχωρεί κατά 0,22%. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις πρωταγωνιστές του τραπεζικού deal, Credit Agricole, BNP Paribas και Credit Lyonnais έκλεισαν με απώλειες 1,95%, 0,54% και 0,28%, αντίστοιχα.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης DAX στο γερμανικό χρηματιστήριο (στο -0,40%και τις 3.090 μονάδες), με τις μετοχές του κλάδου της λιανικής να πιέζονται, κυρίως λόγω των εκθέσεων που κάνουν λόγο για απογοητευτικές επιδόσεις των εταιριών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αρνητικό εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι τελικά το κλείσιμο του δείκτη, αν και πιστεύεται πως3 δεν θα διασπαστούν καθοδικά οι 3.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v