Γερμανική ενεργειακή εξαγοράζει η Gaz de France

Ενεργειακή μονάδα της TUI στη Γερμανία εξαγοράζει η γαλλική Gaz de France, έναντι περίπου 1 δισ. ευρώ. Η εταιρία θα αποτελεί την τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της GdF στη γερμανική αγορά ενέργειας, όπου ήδη δραστηριοποιείται μέσω των EEG, Megal και Gasag.

Γερμανική ενεργειακή εξαγοράζει η Gaz de France
Την αγορά ενεργειακής μονάδας της γερμανικής εταιρίας τουριστικών υπηρεσιών TUI, συμφώνησε η γαλλική Gaz de France, έναντι περίπου 1 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, η εξέλιξη θα ενδυναμώσει την παρουσία της GdF στη γερμανική αγορά ενέργειας όπου η εταιρία ήδη δραστηριοποιείται μέσω των EEG, Megal και Gasag.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης, την 1η Ιανουαρίου, οι δραστηριότητες της TUI Preussag Energie εντός των συνόρων της Γερμανίας περιήλθαν στον έλεγχο της γαλλικής εταιρίας, ενώ για τις διεθνείς εργασίες η TUI ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για ξεχωριστή πώληση των μονάδων.

Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο της TUI για μείωση του χρέους της. Όπως αναφέρει σχετικό report της Market ΑΧΕΠΕΥ, στόχο της εταιρίας αποτελεί ο περιορισμός των οφειλών στα 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v