Διορθωτικές κινήσεις των ευρωαγορών

Σε απώλειες οδηγούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με πρώτη και καλύτερη τη Φρανκφούρτη, ύστερα από την χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 7%. Μικρότερη είναι η πτώση για Παρίσι και Λονδίνο, που προσπαθούν να διατηρήσουν τα χθεσινά κέρδη.

Στη διατήρηση των κερδών προσβλέπουν Λονδίνο και Παρίσι, ενώ αντίθετα η Φρανκφούρτη ακολουθεί πτωτική πορεία ύστερα και από τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 7%.

Η Novartis, η τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, καταγράφει κέρδη ύστερα από την έγκριση που έλαβε το φάρμακο Glivec για ευρύτερη χρήση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άνοδο καταγράφουν για άλλη μια ημέρα και οι εταιρίες του πετρελαϊκού κλάδου, με την BP να σημειώνει κέρδη ουσίας, καθώς ο μαύρος χρυσός παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της DaimlerChrysler, καθώς η αμερικανική μονάδα της γερμανικής εταιρίας, Chrysler, αναμένεται να παράγει λιγότερα αυτοκίνητα και φορτηγά στους τρεις πρώτους μήνες του έτους από ό,τι τον προηγούμενο χρόνο.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, καθώς όμιλος επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο Ρομπέρτο Κολλανίνο, πρώην CEO της Telecom Italia, στοχεύει στην εξαγορά του 30% της Fiat.

Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 4007,1 μονάδες, ενώ ο DAX καταγράφει πτώση 0,75% στις 3081,76 μονάδες. Κατά 0,12% υψηλότερα κινείται το Παρίσι στις 3198,98 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v