Γερμανία:Δεν προβλέπεται ανάκαμψη για τις τράπεζες

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας σχετικά με την ανάκαμψη των οικονομικών τους μεγεθών στη διάρκεια του νέου έτους, καθώς ”λυγίζουν” υπό το βάρος των επισφαλειών και της μείωσης των εσόδων.

Γερμανία:Δεν προβλέπεται ανάκαμψη για τις τράπεζες
Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνουν οι γερμανικές τράπεζες, καθώς εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών και στη διάρκεια αυτού του έτους.

Επτά από τους δέκα χρηματοοικονομικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων και οι HVB Group, Dresdner Bank, που ερωτήθηκαν στην έρευνα που διεξήγαγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, απάντησαν ότι δεν περιμένουν κάποια ένδειξη ανάκαμψης στον τραπεζικό κλάδο γενικότερα.

Οι περίπου 2.696 γερμανικές τράπεζες βρίσκονται υπό μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ανταγωνιστικές τους, καθώς είναι ήδη αρκετές και συναγωνίζονται για να κερδίσουν έναν περιορισμένο αριθμό πελατών.

Χαρακτηριστικό είναι πως στελέχη των γερμανικών τραπεζών αναφέρουν ότι η πτώση των αγορών και η επιβράδυνση των οικονομικών μεγεθών κατέστησαν το έτος που μόλις πέρασε το χειρότερο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v