Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές (update)

Αρνητικά πρόσημα και κλαδικά νέα δίνουν το στίγμα των ευρωαγορών στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιέσεις ασκούνται στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τις ανακοινώσεις των VW και Daimler Chrysler, ενώ κέρδη καταγράφει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Μικρή διόρθωση αναμένεται στη Wall, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η βραδινή ομιλία Μπους.

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, εν μέσω αντίρροπων κλαδικών νέων από τηλεπικοινωνίες και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τόσο η Volkswagen, όσο και η Daimler Chrysler, δεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξες για την πορεία των πωλήσεων και της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Αντίθετα, τόνωση προσφέρει στις τηλεπικοινωνίες έκθεση της Lehman Brothers, με προφανής κερδισμένους την British Telecom και τη France Telecom.

Θετική είναι η επίδραση της χθεσινής θετικής πορείας της Wall Street, αλλά και της ελπίδας πως τα νέα μέτρα φοροελαφρύνσεων του προέδρου Μπους θα αναθερμάνουν την αμερικανική οικονομία. Αντίθετα, πιέσεις καταγράφονται από το ζήτημα του Ιράκ και της Β. Κορέας, ενώ τα futures, μέχρι αυτή την ώρα, δείχνουν μικρή υποχώρηση.

Ανοδικά κινούνται και οι τεχνολογικοί τίτλοι, ύστερα από την ανακοίνωση της EMC πως οι πωλήσεις της στο δ΄ τριμήνο υπερέβησαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στη Γερμανία οι γεωπολιτικοί φόβοι επανέρχονται στο προσκήνιο δημιουργώντας πιέσεις για το δείκτη, ενώ αρνητικά στη ψυχολογία των επενδυτών και η πιθανότητα σημαντικών απεργιακών κινητοποιήσεων από δημοσίους υπαλλήλους.

Στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι τίτλοι της Metro και της Karstadt Quelle, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης που σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Νοέμβριο.

Στις μονάδες 3.120 μονάδες κινείται ο δείκτης DAX σημειώνοντας απώλειες ύψους 1,16%, ενώ απώλειες ύψους 0,61% καταγράφει ο FTSE 100, στις 3.976 μονάδες.

Εξάλλου, πτωτικά γύρισε πριν λίγη ώρα και ο CAC 40, διαμορφούμενος στις 3.203 μονάδες, στο -0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v