Μικτά τα πρόσημα για τις ευρωαγορές

Μόνο η αγορά της Φρανκφούρτης φαίνεται ότι πρόλαβε το ”ξέσπασμα” της Wall Street κλείνοντας με υψηλά κέρδη, σε αντίθεση με Λονδίνο και Παρίσι που ξεκίνησαν την εβδομάδα με οριακές απώλειες και ανάλογα κέρδη αντίστοιχα.

Με υψηλά κέρδη έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αγορά της Φρανκφούρτης, ενώ με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές Λονδίνο και Παρίσι.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η πτώση των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της βρετανικής Britannic.

Πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές της Munich Re κατά 2%, ενώ και η γαλλική Axa υποχώρησε περί το 0,2%. Ο ολλανδικός τραπεζικός όμιλος ING σημείωσε απώλειες 1,7%, ενώ και η HVB Group σημείωσε πτώση 2%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι αεροπορικές εταιρίες, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της KLM για τα λειτουργικά κέρδη του έτους. Αντίθετα, υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές της ιταλικής Fiat κατά 7,3%, καθώς την Παρασκευή ο Ρομπέρτο Κολανίνο επιβεβαίωσε ότι μελετά την προοπτική μιας φιλικής προσέγγισης για απόκτηση του πλήρους ελέγχου της εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 4001,4 μονάδες, ενώ αντίθετα ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 3210,27 μονάδες με κέρδη 0,70%. Ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 3157,25 μονάδες με κέρδη 2,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v