Ανοδικά οι ευρωαγορές (update)

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, αντλώντας τόνωση από τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών, μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Deutsche Bank για τοποθετήσεις σε ασφαλιστικές. Στα θετικά της συνεδρίασης η χθεσινή άνοδος της Wall.

Μικτό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της γαλλικής λιανικής Carrefour για τα κέρδη του έτους. Αντίθετα, πιέσεις δέχονται οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την πορεία της τιμής του ”μαύρου χρυσού”.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες του Νοεμβρίου στη Γερμανία, οι οποίες αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν για δεύτερο μήνα στην διάρκεια των τριών τελευταίων.

Κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Carrefour, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λιανικής παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του έτους θα διαμορφωθούν στο ανώτατο επίπεδο των εκτιμήσεών της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρία είχε μειώσει τις τιμές και το κόστος προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Υψηλότερα κινείται και ο τίτλος της European Aeronautic, Defense & Space, καθώς η Airbus, το 80% της οποίας ελέγχει η EADS, ανακοίνωσε ότι δέχτηκε παραγγελία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή έξι αεροσκαφών Α380.

Κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Infineon Technologies, καθώς η γερμανική τεχνολογική εταιρία ανακοίνωσε ότι η Salomon Smith Barney Inc προσέφερε 400 εκατ. δολάρια για το μερίδιο συμμετοχής ύψους 30% στην ProMos Technologies.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 3944,3 μονάδες με κέρδη 0,26% ενώ και ο DAX σημειώνει άνοδο 0,435 στις 3050,80 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί περί το 0,315 στις 3142,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v